PLAN

I

ANALYZE

I

MONITOR

Attól még, hogy egy szervezet elsődleges célja nem a profitszerzés, hanem valamilyen közösségi cél, társadalmi haszon elérése, a pénzügyi működés tervezhetősége és átláthatósága ugyanolyan fontos. 

A non-profit működés kulcs fontosságú pénzügyi kérdései:

  • „Mennyiből gazdálkodunk?” 
  • „Mire lehetne, kellene a szűkös forrásainkat elkölteni?” 
  • „Hogyan biztosítsuk, hogy a tevékenységünket nem lehetetleníti el a források kampányszerű rendelkezésre állása?”
  • Folyószámla hitel? 
  • Jövőbeli támogatások faktorálása? 
  • „Mi van, ha?” – forgatókönyvek, elemzések

A pénzügyileg stabil működéshez kiemelten fontos a tervezési, elemzési és kontrolling képesség. AZ OPTAPLANx egy professzionális üzleti tervező, elemző, döntéstámogató és kontrolling rendszer, mely lehetővé teszi a non-profit szervezetek bevételeinek pontos tervezhetőségét, költségkontrollt, és tűpontos cash flow előre jelzést biztosít.

Az OPTAPLANx rendszer non-profit szervezetek számára kiemelten fontos képességei:

Gyorsan bevezethető – a rendszer néhány hét alatt bevezethető, csupán a szervezet működési struktúráját kell leképezni az előre felépített, paraméterezhető logikában. A rendszer használata egyszerű, a felhasználók oktatása néhány nap alatt elvégezhető.

Kifinomult döntéstámogatást biztosít – az ún. „Dashboard” funkció egy fő driver-ek mentén paraméterezhető felületen teszi lehetővé a különböző üzleti terv verziók hatásainak elemzését, illetve azok összehasonlítását. A könnyen értelmezhető és prezentálható diagramok és táblázatok segítik az egyes szcenáriók közötti választást, a „What if…” elágazások, forgatókönyvek hatásainak vizsgálatát.

Illeszthető más informatikai rendszerekhez – az OPTAPLANx automatikusan generált MS Excel sablonok használatával adat export és importra képes, amin keresztül bármilyen ügyviteli vagy könyvelő rendszerhez illeszthető. E mellett akár közvetlen adatkapcsolat is kialakítható harmadik feles rendszerekkel, ahonnan átvehet tény adatokat, így a vállalkozás kialakult működési környezetébe gyorsan beilleszthető.

Nem igényel beruházást – a rendszer felhő alapú architektúrája nem igényel költséges informatikai beruházásokat, sem a hardver, sem a szoftver tekintetében, használata költséghatékony, havi díjas alapon lehetséges.

Tudjon meg még többet az OPTAPLANx

professzionális tervezési, elemzési és kontrolling funkcióiról!

Vegye fel velünk a kapcsolatot és készséggel segítünk kihívásai megoldásában!

Honlapunk optimális működése és webanalízis céljából sütiket használunk. A sütik használatáról bővebb információt talál Adatvédelmi Tájékoztatónkban. MEHET