PLAN

I

ANALYZE

I

MONITOR

Az OPTAPLANx rendszer kiemelten alkalmas bizonyos hitelezési folyamatok automatizálására és ezáltal költséghatékonyabbá tételére. 

Jellemzően vállalati hitelezési gyakorlat keretében követelmény, egy a hitel révén megvalósítani tervezett befektetés üzleti tervének elkészítése. 

Az üzleti terv számszaki része jellemzően MS Excel alapon készül el, amit aztán a hitelintézeti elemzők sokszor újra is építenek, mielőtt a kérelem az elbírálási folyamatban a következő szintre kerül. Ez a folyamat hosszú és rendkívül költséges.

Az OPTAPLANx rendszer tökéletesen képes a hiteligénylési folyamat bankon kívüli, majd az elbírálást és döntéshozatalt megelőző bankon belüli részének támogatására. 

A rendszer biztosítja, hogy az elkészült üzleti terv számvitelileg és számszakilag zárt és hibátlan legyen, illetve rugalmasan teszi lehetővé a tervben szereplő feltételezések változtatását, forgatókönyvek elemzését. 

A workflow alapú felhasználási képesség lehetővé teheti, hogy a hiteligénylőtől indulva, a banki értékesítés és elemzés részlegeken át, egészen a kockázat kezelési scoring rendszerig a hitelezési folyamat OPTAPLANx alapon történjen. Az implementáció egyedi fejlesztést igényelhet, ami a megfelelő specifikációt követően viszonylag gyorsan megvalósítható.

Megszűnik az táblázatkezelő alapú tervezés miatt szükséges többletmunka, kifinomult forgatókönyv és érzékenység elemzések állnak rendelkezésre, illetve jelentősen felgyorsul a folyamat, ami költséghatékonyságot és a versenyképesség növekedését garantálja a hitelintézetek számára.

Az OPTAPLANx rendszer főbb jellemzői hitelintézeti folyamatok támogatására:

Rugalmasan követi a bármilyen gazdálkodó egység üzleti modelljét – a rendszer alkalmazkodik a vállalkozás működési modelljéhez, legyen az szolgáltatás alapú, termelő, kereskedő, vagy ezek bármilyen kombinációja.

Kifinomult döntéstámogatást biztosít – az ún. „Dashboard” funkció egy fő driver-ek mentén paraméterezhető felületen teszi lehetővé a különböző üzleti terv verziók hatásainak elemzését, illetve azok összehasonlítását. A könnyen értelmezhető és prezentálható diagramok és táblázatok segítik az egyes szcenáriók közötti választást, a „What if…” elágazások, forgatókönyvek hatásainak vizsgálatát.

Illeszthető más informatikai rendszerekhez – az OPTAPLANx automatikusan generált MS Excel sablonok használatával adat export és importra képes, amin keresztül bármilyen ügyviteli vagy könyvelő rendszerhez illeszthető. E mellett akár közvetlen adatkapcsolat is kialakítható harmadik feles rendszerekkel, ahonnan átvehet tény adatokat, így a vállalkozás kialakult működési környezetébe gyorsan beilleszthető.

Nem igényel beruházást – a rendszer felhő alapú architektúrája nem igényel költséges informatikai beruházásokat, sem a hardver, sem a szoftver tekintetében, használata költséghatékony, havi díjas alapon lehetséges.

Workflow működést támogat – a hitelintézet és az ügyfél között workflow alapú együttműködést tesz lehetővé.

Tudjon meg még többet az OPTAPLANx

professzionális tervezési, elemzési és kontrolling funkcióiról!

Vegye fel velünk a kapcsolatot és készséggel segítünk kihívásai megoldásában! 

Honlapunk optimális működése és webanalízis céljából sütiket használunk. A sütik használatáról bővebb információt talál Adatvédelmi Tájékoztatónkban. MEHET