PLAN

I

ANALYZE

I

MONITOR

A kockázati tőke társaságok, befektetési alapok, magántőke alapok számára komoly kihívást jelent a rendszeres eszközértékelés MS Excel alapú üzleti tervezési modellek használatával. A portfolió társaságok üzleti terveinek kezelése, frissítése és elemzése, nagyon idő- és munkaigényes folyamat és számos kockázatot rejt. 

Szakmai korlátok hiányoznak - az MS Excel nem ismer szakmai korlátokat és kontrollokat, ezért a végtelenségig bonyolíthatók az üzleti modellek, elveszhet a konzisztencia.

Óriási a hibázás lehetősége - egy összetettebb MS Excel modellben nem lehetséges annyi ellenőrző szám és cellavédelem beépítése, hogy kivédhető legyen a lényeges hibák elkövetésének kockázata.

A modellek felépítési logikája eseti és egyedi - a modellek dokumentálásának hiányában, a készítőt követő felhasználó csak nagy erőfeszítéssel tudja felfejteni az eredeti modell logikát.

A komplexitás miatt a modell strukturálisan nem módosítható - hamar elérhető az a komplexitási szint, ami után szinte megoldhatatlan bármilyen strukturális módosítás véghezvitele

Hibakeresés rendkívül nehéz, idő- és erőforrásigényes – a nagy komplexitású üzleti modellekben történő hibakeresés akár az elkészítéséhez is mérhető erőforrás-ráfordítással is járhat.

Az OPTAPLANx rendszer ideális platform portfolió menedzsment tevékenységet végző vállalkozások számára. A rendszerben egyszerűen megvalósítható a portfolió társaságok üzleti tervezése, különböző forgatókönyvek elemzése, feltételezések érzékenységének vizsgálata, illetve az üzleti működés tényszámainak monitoringja, a tervhez mért összehasonlítása, zárt és konzisztens keretrendszerben, de rugalmasan igazodva a különböző üzleti modellekhez.

A céltársaság és a portfolió menedzser közötti együttműködést a rendszer kifinomult jogosultság kezelési képességekkel támogatja, ami a feladatok wokflow alapú megosztását teszi lehetővé, illetve a portfolió menedzserek számára a széles körű összegző kimutatások révén ad egyen szilárdságú áttekintést.

Az OPTAPLANx rendszer portfolió kezelő cégek számára kiemelten fontos képességei:

Portfolió szemléletű – több egymástól függetlenül működő, de azonos tulajdonosi felügyelet alá tartozó gazdálkodó egység összegző felügyelete biztosított.

Rugalmasan követi a gazdálkodó egység üzleti modelljét – a rendszer alkalmazkodik a vállalkozás működési modelljéhez, legyen az szolgáltatás alapú, termelő, kereskedő, vagy ezek bármilyen kombinációja.

Gyorsan bevezethető – a rendszer néhány hét alatt bevezethető, csupán a cég működési struktúráját kell leképezni az előre felépített, paraméterezhető logikában. A rendszer használata egyszerű, a felhasználók oktatása néhány nap alatt elvégezhető.

Kifinomult döntéstámogatást biztosít – az ún. „Dashboard” funkció egy fő driver-ek mentén paraméterezhető felületen teszi lehetővé a különböző üzleti terv verziók hatásainak elemzését, illetve azok összehasonlítását. A könnyen értelmezhető és prezentálható diagramok és táblázatok segítik az egyes szcenáriók közötti választást, a „What if…” elágazások, forgatókönyvek hatásainak vizsgálatát.

Illeszthető más informatikai rendszerekhez – az OPTAPLANx automatikusan generált MS Excel sablonok használatával adat export és importra képes, amin keresztül bármilyen ügyviteli vagy könyvelő rendszerhez illeszthető. E mellett akár közvetlen adatkapcsolat is kialakítható harmadik feles rendszerekkel, ahonnan átvehet tény adatokat, így a vállalkozás kialakult működési környezetébe gyorsan beilleszthető.

Nem igényel beruházást – a rendszer felhő alapú architektúrája nem igényel költséges informatikai beruházásokat, sem a hardver, sem a szoftver tekintetében, használata költséghatékony, havi díjas alapon lehetséges.

Workflow működést támogat – a portfolió kezelő cég és a céltársaság között workflow alapú együttműködést tesz lehetővé.

Tudjon meg még többet az OPTAPLANx

professzionális tervezési, elemzési és kontrolling funkcióiról!

Vegye fel velünk a kapcsolatot és készséggel segítünk kihívásai megoldásában!
 

Honlapunk optimális működése és webanalízis céljából sütiket használunk. A sütik használatáról bővebb információt talál Adatvédelmi Tájékoztatónkban. MEHET