PLAN

I

ANALYZE

I

MONITOR

Az üzleti és vállalatértékelési modellezés, tanácsadó vállalkozások körében elterjedt módja, táblázatkezelő alkalmazásokra (elsősorban MS Excel) épül. Az MS Excel egy rendkívül rugalmas és széles körű funkciónalitással rendelkező megoldás, de semmiképpen nem egy tervezési és kontrolling célszoftver. 

Problémák az Excel kizárólagos használatával:

Szakmai korlátok hiányoznak - az MS Excel nem ismer szakmai korlátokat és kontrollokat, ezért a végtelenségig bonyolíthatók az üzleti modellek, elveszhet a konzisztencia.

Óriási a hibázás lehetősége - egy összetettebb MS Excel modellben nem lehetséges annyi ellenőrző szám és cellavédelem beépítése, hogy kivédhető legyen a lényeges hibák elkövetésének kockázata.

A modellek felépítési logikája eseti és egyedi - a modellek dokumentálásának hiányában, a készítőt követő felhasználó csak nagy erőfeszítéssel tudja felfejteni az eredeti modell logikát.

A komplexitás miatt a modell strukturálisan nem módosítható - hamar elérhető az a komplexitási szint, ami után szinte megoldhatatlan bármilyen strukturális módosítás véghezvitele

Hibakeresés rendkívül nehéz, idő- és erőforrásigényes – a nagy komplexitású üzleti modellekben történő hibakeresés akár az elkészítéséhez is mérhető erőforrás-ráfordítással is járhat.

Az OPTAPLANx-ben az üzleti terveket komplexitásuktól függetlenül, azonos logikai struktúrában lehet felépíteni, ami tág mozgásteret biztosít a felhasználónak, ugyanakkor szakmai korlátok közé szorítja és egységes keretbe foglalja az üzleti tervezés és monitoring folyamatát.

Az OPTAPLANx bevezetésével az MS Excel az üzleti tervezés motorja helyett annak hatékony segítő, támogató eszközévé válik. A komplex üzleti, számviteli összefüggések hordozása helyett adatelőkészítésre, speciális kalkulációk elvégzésére használható az MS Excel.

Az OPTAPLANx rendszer tanácsadó cégek számára kiemelten fontos képességei:

Rugalmasan követi a vállalkozás üzleti modelljét – a rendszer alkalmazkodik a vállalkozás működési modelljéhez, legyen az szolgáltatás alapú, termelő, kereskedő, vagy ezek bármilyen kombinációja.

Kifinomult döntéstámogatást biztosít – az ún. „Dashboard” funkció egy fő driver-ek mentén paraméterezhető felületen teszi lehetővé a különböző üzleti terv verziók hatásainak elemzését, illetve azok összehasonlítását. A könnyen értelmezhető és prezentálható diagramok és táblázatok segítik az egyes szcenáriók közötti választást, a „What if…” elágazások, forgatókönyvek hatásainak vizsgálatát.

Gyorsan bevezethető – a rendszer néhány hét alatt bevezethető, csupán a cég működési struktúráját kell leképezni az előre felépített, paraméterezhető logikában. A rendszer használata egyszerű, a felhasználók oktatása néhány nap alatt elvégezhető.

Illeszthető más informatikai rendszerekhez – az OPTAPLANx automatikusan generált MS Excel sablonok használatával adat export és importra képes, amin keresztül bármilyen ügyviteli vagy könyvelő rendszerhez illeszthető. E mellett akár közvetlen adatkapcsolat is kialakítható harmadik feles rendszerekkel, ahonnan átvehet tény adatokat, így a vállalkozás kialakult működési környezetébe gyorsan beilleszthető.

Nem igényel beruházást – a rendszer felhő alapú architektúrája nem igényel költséges informatikai beruházásokat, sem a hardver, sem a szoftver tekintetében, használata költséghatékony, havi díjas alapon lehetséges.

Projekt alapú árazással működik tanácsadók számára – pay as you use, projekt alapú felhasználás esetén a bérleti díj is projekt alapú.

Tudjon meg még többet az OPTAPLANx

professzionális tervezési, elemzési és kontrolling funkcióiról!

Vegye fel velünk a kapcsolatot és készséggel segítünk kihívásai megoldásában!
 

Honlapunk optimális működése és webanalízis céljából sütiket használunk. A sütik használatáról bővebb információt talál Adatvédelmi Tájékoztatónkban. MEHET